Het kan weer stromen

Effecten van massage                                                                                 

Een massage beïnvloedt je lichamelijk en geestelijk welbevinden. Je zit letterlijk weer beter in je vel.

Door knedingen en strijkingen van de spieren en het bindweefsel wordt de bloedsomloop  gestimuleerd. De aan- en afvoer van stoffen op celniveau verloopt gemakkelijker. Massage kan  invloed uitgeoefenen op processen die in het lichaam plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij maag-en darmproblemen, kramp, koude ledematen, hoofdpijn,- nek en schouderklachten, rugpijn,  menstruatieproblemen, hyperventilatie, vermoeidheid, overspanning/burn out, slaapproblemen en pijnklachten die niet nader verklaarbaar zijn.

Een klassieke massage kan ingezet worden bij spierspanningsklachten en verhardingen van spier-en bindweefsel.

Een bindweefselmassage werkt dieper door dan een klassieke massage in de diepste lagen van het lichaam via spier- en zenuwoverdracht. 

Een energetische massage en holistic pulsing nodigt uit om te voelen waar je lichaam minder vloeiend is en levensenergie minder gemakkelijk stroomt of wordt onderbroken. Door de zachte techniek kan het lichaam zich   overgeven aan een diepere ontspanning. Een aanrader bij slaapproblemen.

Een uitnodiging van mij aan jou om aangeraakt te worden en voorbij de woorden een rustpunt te ervaren in jezelf. In deze tijd merken wij dat er veel behoefte is om dit weer te kunnen ervaren.  Misschien merk je dat er spanning is, of komt er iets in je op wat al een tijdje zat te wachten; plezier, verlangen of een traan. Misschien krijg je meer contact of mededogen met jezelf waardoor spanning afneemt. Misschien voel je weer energie om iets te gaan doen wat je van plan was. Bij Essenza is het allemaal welkom. Jij bent welkom.