Esther Wijs

Lichaamsgericht therapeut en trainer
Sinds mijn kennismaking met Focusing ervaar ik telkens nog de kracht die ervan uit gaat en die mij blijft inspireren om het over te dragen. De veranderingen die het teweeg kan brengen zijn meer dan bijzonder te noemen. Het is in mijn praktijk de voornaamste werkvorm. Daarnaast bied ik Focustraining ook graag aan als zelfhulpmiddel, buiten de therapiekamer, zoals de grondlegger Eugene Gendlin dit ook graag zag.
Tot 2017 was ik gedurende tien jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als agoog en trainer van de leefstijlmodule gebaseerd op Focusing. Na de hbo massagetherapie ben ik verder gaan specialiseren tot internationaal Focusingbegeleider- en trainer.
Ik ben gestart in mijn loopbaan als dansdocent. Na de geboorte van mijn eerste kind in '93 ben ik in de zorg gaan werken. In de afgelopen jaren studeerde ik psychologie en deed psychosociale trainingen zoals ACT. Sinds 2010 ben ik verbonden aan academie Holos als docent Focusing en geef de jaaropleiding Focusing Bodywork aan praktiserende therapeuten.