Mindful Move


MindfulMove is het leefstijlprogramma van Essenza waarin aandacht centraal staat. Als er rust is in jou en je merkt dat je daar meer van zou willen, lees dan zeker verder...

Er is namelijk veel wat je rust kan verstoren of wat ruimte kan innemen en energie kost. Ruimte die nodig is om keuzevrijheid te hebben in wat goed is voor jou.

Hoe kom jij tot rust en tot jezelf?  Hoe maak je ruimte voor wat je echt belangrijk vind? Waar krijg je energie van of juist niet? Hoe transformeer je moeten naar mogen en willen?

Het kan zijn dat je weet dat het gebeurt maar niet weet wat je eraan kunt doen. Mocht er nu in je opkomen dat je het gewoon erg druk hebt, - dat er nu veel speelt in je leven, - dat het moeilijk is, -dat je niet in een therapiegroep wilt, -dat je over een paar maanden wel weer verder kijkt, -of dat je er geen type voor bent, lees dan toch even verder... 

Er is niets mis met jou als je een training gaat volgen om je persoonlijk te ontwikkelen. Je gunt jezelf het beste en leert waar je zelf verandering in kunt aanbrengen. De groepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers en jij bepaalt wat je over je ervaring wilt delen. In de trainingen van MindfulMove gaan we verkennen wat jouw manier is om in contact te zijn met jezelf. Dat wil ook zeggen in contact met je lichaam, en vooral de manier te vinden die het beste bij jou past. 

  Misschien heb je al geleerd om mild te zijn voor jezelf en om gevoelens en gedachten te kunnen waarnemen. De volgende stap is leren omgaan met lichamelijke signalen en gevoelens en de betekenis ervan.


Trainingen kunnen afzonderlijk en in willekeurige volgorde gevolgd worden. De Balanstraining richt zich op vrouwen. De aandachtstraining en Focustraining is voor zowel vrouwen als mannen toegankelijk. De insteek is praktisch; doen en oefenen. Realistisch; van toepassing in het dagelijks leven en met beide benen op de grond. 

In de beschrijving van de afzonderlijke trainingen kun je lezen wat je zou willen bereiken, wat overeenkomstig, aanvullend en verdiepend is in relatie tot Mindfulness.