Focusing voor professionals

Zelf leren focussen is een belangrijk begin van wat je er uiteindelijk verder mee kan gaan doen in je werk. De basistraining kun je volgen om je verder professioneel en/of persoonlijk te ontwikkelen.

BASISTRAINING

  • Dag 1-3 Niveau 1 met voor professionals daarin de basisvaardigheden van begeleiden conform niveau 3. Alles rondom de Felt Sense staat centraal. Je leert samen een setting te creëren die Focusing comfortabel maakt en verrassend. Je leert je lijf erbij te betrekken en te volgen als een kompas.

        Dag 4-5 Niveau 2 met voor professionals daarin de basisvaardigheden van begeleiden conform niveau 3.
Op deze dagen gaan we het focusproces verder verdiepen en je leert omgaan met belemmeringen zoals een blokkade, overspoelende gevoelens of analyses. Je verfijnt de spiegelende taal met elkaar, stemt af wat de ingang kan zijn om te starten en begeleidt elkaar naar binnen. Er wordt uitgebreid geoefend met de complexiteiten van een innerlijk kritische stem en bijbehorende reactiegevoelens. In de afronding en tijdens de sessie leer je voorwaartse beweging op te merken met bijbehorende verschuiving in het lichaamsgevoel.

  

VERVOLGTRAINING
De voorwaarde om in te stromen in de vervolgtraining is een training gelijkwaardig aan bovenstaande of         bijvoorbeeld de niveaus 1,2 en 3 elders.

  • Dag 6-10 Deze module is een opstap naar de begeleidersopleiding en geschikt voor coaches, therapeuten e.a. begeleiders of hulpverleners. In deze module ga je elementen van Focusing toepassen in je praktijk. Je krijgt nu te maken met focussend luisteren en begeleiden van onervaren focussers/cliënten. Je inspireert elkaar op de lesdag door het uitproberen van oefeningen en het geven van uitleg over Focusing. Je presentie van aanwezig zijn met open onvoorwaardelijke aandacht gaat zich verder verankeren. Je leert je eigen valkuilen beter kennen. Oefensessies onderling blijven continueren én je neemt een sessie op met een oefencliënt die we bespreken.

FOCUSINGOPLEIDING 

  • Je kunt je hierna verder ontwikkelen tot gecertificeerd Focusing professional door het volgen van
    de Begeleidersopleiding. Dit is een jaartraining die kan worden vervolgd met de Trainersopleiding
    van een jaar. Je kunt je belangstelling bekend maken door via de mail de opleidingsinformatie
    aan te vragen en een telefonische afspraak te maken. Het is ook mogelijk om een online informatie-avond bij te wonen.

        Het volgen van dit gehele traject neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Tussentijds is er advies en
        support in het volgen van jouw route en tempo. De bijeenkomsten vinden plaats in Dordrecht en
        soms aanvullend online.

       Klik hier voor de actuele planning